zondag 13 februari 2011

Interview: Kevin Klinkenberg met Noliko maaseik na een bewogen week. Winst in de champions league en de bekerfinale tegen Roeselare van dit weekend.

Noliko Maaseik draait mee in de top van Europa, ze zijn al jaren lang, samen met Roeselare, de beste volleybalploeg van België en dromen nu van een plaats in de final 4. Een gesprek met opkomend talent Kevin Klinkenberg, die zijn bijdrage levert in deze belangrijke periode voor het belgisch volleybal.

Coach Vital Heynen zei het al een tijdje dat zijn doelstelling de final 4 was, had je verwacht dat jullie zo ver zouden geraken ?
Ik wist dat we ver konden geraken, we hebben een heel goede groep met veel mogelijkheden. We hebben veel vertrouwen in elkaar en de groep verstaat zich ook goed. Zeker na de thuisoverwinning tegen het Italiaanse Cuneo (3-1) wisten we dat we ver gingen geraken. Omdat we tegen Cuneo thuis gewonnen hadden en geen belangrijke punten hadden laten liggen wisten we dat we eerste in de poule gingen eindigen. Met als logisch gevolg dat we geen zware klepper zoals Belchatow (tegenstander Roeselare) bij de loting kregen.

Na de relatief makkelijke zege in de Champions League tegen Budva, nu voor een plaats in de final 4 tegen Jastrzebski. Hoe schat je de kansen van Maaseik nu in om die final 4 te bereiken?
De Poolse ploeg Jastrebski is zeker geen makkelijke ploeg om tegen te spelen, ze hebben veel individueel talent maar als team lukt het nog niet zo goed bij hun. Het is zeker geen titelkandidaat maar wel een ploeg waar we ons aan kunnen meten. We hadden een veel moeilijkere tegenstander kunnen krijgen. Ik schat de kansen ongeveer 50-50 in. Het zullen twee spannende wedstrijden worden.

Wordt de bekerfinale niet een beetje in de schaduw gezet door de Champions League? Of leefde het nog echt in de groep om die beker mee naar Maaseik te nemen ?
De beker was zeker een doel van ons maar helaas hebben we verloren tegen Roeselare. We hebben veel nieuwe spelers die al de bekerfinale gespeeld hebben maar nog nooit gewonnen hebben dus de beker stond zeker op onze agenda. Je weet ook dat je voor ongeveer 6.000 mensen gaat spelen, dan kun je niet anders dan er volledig voor gaan. Het zou ook de 5e beker op rij geweest zijn als we gewonnen hadden en het is altijd mooi om zoiets te presteren maar helaas.

Het was een spannende bekerfinale! De ontgoocheling zal wel groot zijn?
Ja de ontgoocheling in de ploeg was zeer groot, we hadden die match nooit mogen verliezen.

Wat vond je zelf van de wedstrijd ?
We hadden het zelf in handen. We hebben zelfs nog twee matchpunten gehad maar als je het op de beslissende momenten niet kunt afmaken krijg je natuurlijk het deksel op de neus. We stonden in de laatste set 14-12 voor, daar hadden we het gewoon slimmer moeten spelen. Maar we kunnen er nu niets meer aan doen, het is gebeurd. Nu weer vooruit kijken naar de play-off en Champions League. Maar ik denk dat we de supporters een mooie en spannende wedstrijd hebben gegeven.

Zat de match van tegen Budva misschien nog in de benen?
Ja zo een wedstrijden voel je zeker, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Maar dat mag geen excuus zijn want ook Roeselare heeft tegen Belchatow moeten spelen in de week. Na hun verlies waren ze natuurlijk volledig gefocust op de beker.

Nu terug focussen op de Champions league ?
Ja maar ook de play-off begint volgend weekend. We hebben nog een drukke periode voor de boeg.

Compitiewedstrijden zoals tegen Menen of Antwerpen worden dan toch een beetje saai ?
Natuurlijk dat deze wedstrijden minder interessant zijn dan de Champions league. Maar komende zondag begint de play-off, we hebben 1 punt achterstand op Roeselare en we moeten gewoon zorgen dat we eerste eindigen. Mentaal en Fysiek zijn deze wedstrijden moeilijk. Je hebt zware wedstrijden achter de rug en je moet je evenzeer mentaal scherp staan in elke wedstrijd. Gelukkig is er Vital (Heynen) die ons daar mee helpt.

Om af te sluiten, hoe lang denk je nog dat je bij Maaseik blijft ?
Maaseik heeft mij nog een contract van 3 jaar aangeboden maar dat is misschien nog wat te veel, ik denk dat een contract van 1 of 2 jaar met een optie van een extra jaar beter is. Maaseik is een goede ploeg, ik voel me hier ook goed en nu ze in de top van Europa meedraaien is het zeker een goede vitrine voor mij. Voorlopig blijft het nog de ideale ploeg om veel bij te leren. We zullen wel zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten